Pease lasagne med mozarella och spenat

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Pease lasagne med mozarella och spenat

Lasagne gjord på Pease färs, spenat och aubergine

Älskar du lasagne men vill samtidigt äta mer grönt och klimatsmart? Då är det här det perfekta alternativet för dig som är en lasagneälskare som gillar att tänka nytt.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

250 
g 
Aubergine
1 
tsk 
salt
2-3 
msk 
Olivolja
200 
g 
400 
g 
lasagneplattor
150 
g 
tomat
1,5 
dl 
Oregano
40 
g 
parmesanost
150 
g 
mozzarellaost

Förberedelser

  1. Skiva aubergine och lägg skivorna i ett durkslag. Strö salt över och låt stå i 30 minuter. Skölj av saltet och klappa dem torra.

  2. Pensla auberginerna med olivolja. Grilla eller stek i stekpanna tills de är gyllenbruna på båda sidorna.


  3. Tillaga Pease färsen enligt anvisning på förpackningen.

  4. Fräs den tinade spenaten tills vätskan börjar koka bort.

  5. Smörj en ugnsfast form. Lägg ett lager pasta i formen och täck med den tillagade Pease färsen, skivade tomater, basilika, oregano, aubergine och spenat. Strö över parmesanost och mozzarellaost. Varva lager av pasta, grönsaker och ost. Avsluta det översta lagret med ost och färsk oregano.


  6. Grädda lasagnen i 175 grader i 25-30 minuter eller tills lasagnen har fått en gyllenbrun färg och plattorna är mjuka.

Findus tipsar!

Servera gärna tillsammans med en fräsch sallad som tillbehör.

Taggar