Dela
Dela detta recept

Pease- och purjolökspaj

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
6

En utsökt matpaj med vegansk Pease färs

Gör den här lakto-ovo-vegetariska pajen med Pease, purjolök, créme fraiche och ost till en vardagsfavorit. Du kan tillaga Findus veganska Pease färs direkt från frysen och spara tid. Det här går snabbt och lätt, testa själv!

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
6
Antal portioner

Ingredienser

  • 300 g Färs naturell, ärtprotein
  • 200 g purjolök
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st grönsaksbuljong, tärning
  • 1 dl vatten
  • 1 msk oregano
  • salt och peppar
  • Topping:
  • 200 g ost, riven
  • 5 dl créme fraiche
  • 280 g Pajskal (köp färdigt eller baka eget)
  • Sallad:
  • 2 st fänkål
  • 100 g rödlök
  • 200 g coctailtomat
  • 0,5 dl citronsaft

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Skölj och strimla purjolök. Fräs purjolök i olja tillsammans med Pease färs. Tillsätt tomatpuré, buljong och slå på vatten och låt koka in. Krydda med oregano, salt och peppar.

  3. Blanda riven ost med créme fraiche.

  4. Häll i blandningen med Pease färs i ett pajskal (du kan antingen köpa ett färdigt pajskal eller baka ett eget) och bred på ostkrämen. Sätt in pajen i ugnen i ca 20 minuter.

  5. Skiva fänkål och rödlök tunnt, t.ex. på en mandolin, och blanda med citronsaft. Dela tomater och vänd ner med övriga grönsaker.

Findus tipsar!

Frys in det som blir över i portionsbitar så håller sig pajen fräsch och du minskar risken för matsvinn!

Dela
Dela detta recept