Pease- och purjolökspaj

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
6

Pease- och purjolökspaj

En utsökt matpaj med vegansk Pease färs

Gör den här lakto-ovo-vegetariska pajen med Pease, purjolök, créme fraiche och ost till en vardagsfavorit. Du kan tillaga Findus veganska Pease färs direkt från frysen och spara tid. Det här går snabbt och lätt, testa själv!

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
6

Ingredienser

200 
g 
purjolök
3 
msk 
rapsolja
2 
msk 
tomatpuré
1 
st 
grönsaksbuljong, tärning
1 
dl 
vatten
1 
msk 
oregano
salt och peppar
Topping:
200 
g 
ost, riven
5 
dl 
créme fraiche
280 
g 
Pajskal (köp färdigt eller baka eget)
Sallad:
2 
st 
fänkål
100 
g 
rödlök
200 
g 
coctailtomat
0,5 
dl 
citronsaft

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Skölj och strimla purjolök. Fräs purjolök i olja tillsammans med Pease färs. Tillsätt tomatpuré, buljong och slå på vatten och låt koka in. Krydda med oregano, salt och peppar.

  3. Blanda riven ost med créme fraiche.

  4. Häll i blandningen med Pease färs i ett pajskal (du kan antingen köpa ett färdigt pajskal eller baka ett eget) och bred på ostkrämen. Sätt in pajen i ugnen i ca 20 minuter.

  5. Skiva fänkål och rödlök tunnt, t.ex. på en mandolin, och blanda med citronsaft. Dela tomater och vänd ner med övriga grönsaker.

Findus tipsar!

Frys in det som blir över i portionsbitar så håller sig pajen fräsch och du minskar risken för matsvinn!