Pease- & rotfruktsgratäng

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Pease- & rotfruktsgratäng

Veganska Pease strimlor i en härlig gratäng

En riktigt god gratäng på vårt ärtprotein Pease och rotfrukter som passar för alla tillfällen, inte minst på julbordet! Ett grönare och trendigare alternativ till Janssons frestelse. Receptet är avsett för bufféservering.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

200 
g 
morötter
200 
g 
palsternacka
160 
g 
purjolök
3 
dl 
smetana
1,5 
dl 
ost, riven
0,75 
tsk 
vitpeppar, mald
1 
tsk 
salt
1,5 
g 
salvia, färsk

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Skär morötterna och palsternackan i stavar. Förväll rotfrukterna genom att lägga de ett par minuter i kokande vatten. Häll rotfrukterna i ett durkslag och låt vattnet rinna av.

  3. Blanda rotfruktsstavarna med Pease strimlorna.

  4. Hacka purjolöken och blanda den tillsammans med smetana i en bunke. Smaka av med salt och peppar.

  5. Häll över purjolöksblandningen i en gratängform så att det täcker botten. Fördela Pease- och rotfruktsblandningen över purjolökstäcket.

  6. Finhacka färsk salvia (eller använd torkad salvia) och blanda den med den rivna osten. Strö över gratängen.

  7. Ställ in gratängen i ugnen i ca 25-30 minuter. Färdig att servera!

Findus tipsar!

Det här är också ett bra vardagsrecept . Servera gärna tillsammans med en god sallad och ett nybakat bröd.