Klassik burgare med Pease- och nötfärs

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Klassik burgare med Pease- och nötfärs

Klassisk burgare med Pease- och nötfärs toppat med lökringar

En riktigt klimatsmart nybörjarburgare. När du vill ta steget mot en mer klimatsmart burgare är denna 50/50-burgaren en bra start. Hälften nötfärs och hälften vegansk Pease färs.
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

200 
g 
4 
st 
 hamburgerbröd
2 
dl 
majonnäs
4 
st 
 romansalladsblad
1 
st 
gul lök
2 
st 
tomater
4 
st 
cheddarost skivor
8 
st 
friterade lökringar
8 
st 
inlagda gurkskivor
Ketchup
Senap
salt och peppar

Förberedelser

  1. Blanda Pease färs och nötfärs med lite salt och svartpeppar. Fördela färsen jämnt till antalet portioner, forma till bollar och platta sedan ut till burgare.
  2. Stek burgarna i en stekpanna med rapsolja på hög värme till att de blivit genomstekta och fått en fin brun yta.
  3. Skiva tomat och gul lök i tunna skivor.

  4. Montera burgaren med bröd, majonnäs, tomat, salladsblad, 50/50-burgare, cheddarost, ketchup, senap, lök och avsluta med ett bröd på toppen.

Findus tipsar!

För extra krisp och smak, servera gärna burgaren tillsammans med krispiga sötpotatis pommes.