Pease bullar med ärtröra och rostad sötpotatis

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Pease bullar med ärtröra och rostad sötpotatis

Prova veganska bullar istället för köttbullar nästa gång!

Ett perfekt recept för den som vill äta både klimatsmart och veganskt.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Ärtröra:
2 
msk 
olivolja
2 
msk 
mynta, hackad
2 
msk 
citronsaft
salt och peppar
Rostad sötpotatis:
800 
g 
sötpotatis
2 
msk 
olivolja
salt och peppar
Picklad rödlök:
0,5 
dl 
ättika
1 
dl 
socker
1,5 
dl 
vatten
2 
st 
rödlök

Förberedelser

  1. Tillaga Pease bullar enligt anvsingar på förpackning.

Ärtmos

  1. Tina de frysta ärterna och blanda med olivolja, hackad mynta och citronsaft.

  2. Mixa till önskad konsistens. Salta och peppra efter smak.

Ugnsrostad sötpotatis

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär sötpotatis i klyftor och blanda med olivolja, salt och peppar. Lägg potatisen på en ugnsplåt och tillaga i ugnen i ca 30 minuter.

Picklad rödlök

  1. Koka upp ättika, socker och vatten tillsammans. Låt svalna.

  2. Skala och strimla rödlök och häll över ättikslagen. Låt stå minst en timme innan servering.

    Findus tipsar!

    Barn på middag? Servera Pease bullar på klassiskt vis med potatismos och lingonsylt.