Pease bullar på spett med grönkål

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Pease bullar på spett med grönkål

Veganska Pease bullar på spett serverat med grönkål och vildris

Pease bullar ger dig möjligheten att på ett enkelt sätt äta mer vegetariskt. Bytt ut de klassiska köttbullarna till ett mer klimatsmart  och veganskt protein. 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

280 
förpackning 
Förpackning Findus Pease bullar veganska
400 
g 
vildris
100 
g 
förpackningsomslag sojabönor
240 
g 
grönkål
1 
msk 
olivolja
200 
g 
smetana
20 
g 
Findus Våra finaste Persilja förpackning
1 
dl 
grönsaksbuljongtärning
salt och peppar

Förberedelser

  1. Koka upp ris enligt anvisningar på förpackning och behåll värmen.
  2. Tillaga Pease bullar enligt anvisningar på förpackning. Efter tillagning trä på Pease bullarna på spätt, cirka 4st/spett.
  3. Riv grönkål och precis innan servering stek snabbt upp på hög värme så den behåller lite av sin krispighet.
  4. Tillaga såsen genom att koka upp grönsaksbuljong, lägg i persilja, koka upp igen och lägg därefter i smetana. Låt koka ett par minuter för att sedan mixas med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Findus tipsar!

Toppa med rostade fröer och hyvlad parmesan