Pease stroganoff

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Pease stroganoff

Vegansk stroganoff med Pease strimlor

Är inte stroganoff den perfekta vardagsmaten? Ännu bättre blir det om du gör den på Findus veganska Pease strimlor - då behöver du inte ens ta fram och tina dem kvällen innan! Dessutom kan du äta det med gott samvete med det låga klimatavtryck som du ger efter dig från detta recept.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

400 
g 
basmatiris
1-2 
st 
lök, gul
2 
st 
vitlök, klyftor
2 
st 
morötter (160 g)
1 
st 
paprika, röd
1 
msk 
olivolja
1 
tsk 
timjan, torkad
40 
g 
tomatpuré
1-2 
msk 
senap
1 
tsk 
rökt paprika
1 
tsk 
sambal oelek
0,5 
tsk 
salt
1 
krm 
svartpeppar, grovmalen
2,5 
dl 
soja- eller havregrädde

Förberedelser

  1. Tillaga basmatiris enligt anvisning på förpackning.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök.

  3. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Strimla paprika.

  4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna.

  5. Bryn löken, vitlöken, paprikan och morötterna tillsammans med timjan.

  6. Bryn Pease strimlor separat och lägg sedan ner i grytan tillsammans med grönsakerna. Tillsätt tomatpuré, senap, sojagrädde och till sist den rökta paprikan efter smak.

  7. Tillaga Små fina ärter enligt anvisning på förpackning.

  8. Lägg upp det färdigkokta riset på en tallrik och strö över ärter, sleva sedan upp Pease stroganoff.

Findus tipsar!

Du kan byta ut ärterna mot sockerärter och basmatiriset till matris om du hellre föredrar det.