Strimlad Pease med stekta kastanjchampinjoner

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Strimlad Pease med stekta kastanjchampinjoner

Strimlad Pease med stekta kastanjechampinjoner och rödlök serverad med en krämig pasta

En krämigt god pastarätt med veganskt ärtprotein. Smakerna från de stekta kastanjechampinjonerna tillsammans med rödlöken gör rätten festligare och ett perfekt vegetariskt alternativ till middagsbjudningen.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1,5 
dl 
vatten
2 
msk 
rapsolja
4 
msk 
grönsaksbuljongtärning
40 
g 
parmesanost
800 
g 
pasta
400 
g 
kastanjechampinjoner
1 
st 
rödlök
4 
msk 
röd
vinsvinäger
0,5 
dl 
olivolja
1 
msk 
sambal oelek
500 
g 
smetana
30 
g 
färsk salvia

Förberedelser

  1. Koka upp pasta enligt anvisning på förpackning.
  2. Hacka kastanjechampinjoner och rödlök i klyftor, och stek tillsammans. Smaka av med vinäger och kryddor.
  3. Koka upp smetana med kryddor och koncentrerad buljong. Smaka av och vänd ner i pastan. Håll varmt.
  4. Stek Pease strimlor enligt anvisningar på förpackning. Salta och peppra efter smak.
  5. Toppa med hyvla parmesan.

Findus tipsar!

Toppa med färsk eller torkad salvia