Dela
Dela detta recept

Pease Tostade Sweet Chipotle

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
1

Tostada med sting

En smakrik tostada med Pease färs, majs och chipotlesås.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
1
Antal portioner

Ingredienser

  • Kryddsås mixas enligt nedan alt. färdig chipotlesås:
  • 1 dl Äkta Majonnäs, burk
  • 1 msk limejuice
  • 0,5 tsk chipotlepasta
  • 15 g russin
  • 1 dl vatten
  • 5 g salt
  • 0,5 tsk peppar
  • Tostadas, 3 st:
  • 3 st majs- eller vetetortilla, mini
  • 90 g Färs naturell, ärtprotein
  • 45 g hela majskorn, gärna rostade
  • 3 msk avokado och smetana (50/50) med chiliflakes
  • 15 g picklad rödlök
  • 45 g cocktailtomater, klyftade
  • malen spiskummin

Förberedelser

  1. Mixa ingredienserna till kryddsåsen eller använd färdig chipotlesås.

  2. För en krispig yta på dina tortillas rekomenderas att ugnsbaka eller fritera dem (det funkar även bra att äta dem som de är).

  3. Stek Pease färsen från djupfryst i olja i ca 3-5 min under omrörning. Blanda i kryddsåsen.

  4. Lägg upp Pease färsen på dina tortillas och toppa med övriga ingredienser och avokadoröran. Toppa med malen spiskummin efter smak.

Findus tipsar!

Servera gärna med ett par nachochips som tillbehör.

Dela
Dela detta recept