Dela
Dela detta recept

Peaseognese

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

En klassisk bolognese - på Pease färs!

Låt Peaseognese bli den nya vardagsfavoriten där hemma som passar hela familjen. Tillaga Findus veganska ärtprotein Pease direkt från frysen - ett par minuter i stekpannan är allt som behövs. Snabbt, enkelt och gott alternativ som gör din köttfärssås vegetarisk.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 1 förpackning Färs naturell, ärtprotein
  • 1 msk olivolja
  • 340 g pasta
  • Tomatsås:
  • 500 g krossade tomater
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st morötter
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • Smaka av med salt, peppar och örter

Förberedelser

  1. Finhacka lök, morötter och vitlök. Låt dem fräsa tillsammans i en liten kastrull så att de blir mjuka, tillsätt sedan krossade tomater, tomatpuré och grönsaksbuljong.

  2. Koka valfi pasta enligt anvisning på förpackningen.

  3. Värm en stekpanna och tillsätt olja. Stek Pease färsen från djupfryst på medelhög värme i ca 5 min. Vänd runt ett par gånger och tillsätt sedan tomatsåsen.

Findus tipsar!

En ännu grönare bolognese? Fräs med finhackad rödbeta och strimald zucchinin med löken, moroten och vitlöken.

Dela
Dela detta recept