Dela
Dela detta recept

Pizza bianco med vaxbönor, getost och valnötter

Tillagningstid
'
Antal portioner
4

 Testa att göra en Pizza Bianco. Toppad med sommarens smaker och perfekt att servera på vilken sommarfest som helst.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 - 1,4 kg CO2

 

'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • Pizzadeg:
  • 1/4 paket jäst
  • 2 1/2 dl ljummet vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 200 gr Vaxbönor
    Vaxbonor
  • 1 st rödlök
  • 250 gr mozzarellaost
  • 150 gr getost
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1/2 st citron
  • 2 msk honung
  • 2 msk olivolja

Förberedelser

  1. Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, saltet och vetemjölet. Blanda till en deg och låt jäsa övertäckt i cirka 30-40 minuter.
  2. Skala löken och skär i tunna skivor. Tina vaxbönorna. Bryt mozzarellan i grova bitar. Skär  getosten i skivor. Värm ugnen till 240 grader.
  3. Ställ in en 2 plåtar i ugnen så att de blir heta.
  4. Stjälp ut pizzadegen på mjölad bänk och forma 2 större bullar av degen, kavla ut dem tunt med en brödkavel.
  5. Lägg över degen på ett bakplåtspapper. Fördela getosten på pizzan och fortsätt med  mozzarellaost, hackade valnötter, rödlök och vaxbönor. Pressa över citronjuice, lite honung och olivolja.
  6. Ta nu ut den varma plåten ur ugnen och ”kasa” försiktigt över pizzan och bakplåtspapperet på plåten (se upp så att du inte bränner dig på plåten). Ställ in i ugnen igen och grädda pizzan i 10–15 minuter tills den blir gyllenbrun och osten har smält.
Findus tipsar!

För er som vill ta denna rätt ett steg längre så prova att köra pizzan på klotgrillen, lite mer jobb men väl värt det när degen blir riktigt knaprig och frasig i botten.

Dela
Dela detta recept