Dela
Dela detta recept

Pulled torskfilé i briochebröd med spicy majjo och avocadostomp

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Pulled på torskfilé

En variant på fisk i briochebröd med het majjo och avocadostomp.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

 

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 2 st Torskfilé
    förpackningsomslag torskfilé
  • 2 msk smör, till stekning
  • 4 st korvbröd, brioche
  • 4 st romansalladsblad
  • Het majjo:
  • 1,5 msk creme fraiche
  • 1,5 msk Äkta Majonnäs, burk
  • 1 tsk sriracha, het chilisås
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • Avokadostomp:
  • 1 st avokado
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 st lime, rivet skal
  • salt och peppar

Förberedelser

  1. Blanda såsen och stompet under tiden du steker torsken gyllenbrun på meddelhög värme.

  2. Strimla romansalladen fint och lägg i botten på bröden.

  3. Fyll bröden med avocadostompet och dra torskfiléerna till strimlor. Fördela all fiskfilé och lägg dem överst.

  4. Avsluta med den heta majjo-såsen och dekorera lite lätt med salladen.

Findus tipsar!

Dekorera gärna med någon god plockad ört.

Dela
Dela detta recept