Dela
Dela detta recept

Raggmunkar med broccoli och vitlöksrostade tomater

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Raggmunk med grönt inslag och fantastiskt goda rostade kvisttomater. Snabbt, enkelt och väldigt gott!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 600 g skalad rå potatis
  • 300 g Broccoli
    förpackningsomslag navarra broccoli
  • 1 st gul lök
  • 2 st ägg
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • vitpeppar från kvarn
  • smör till stekning
  • Tomater:
  • 400 g körsbärstomater på kvist
  • 3 st vitlöksklyftor med skal
  • 2 msk olivolja
  • havssalt, svartpeppar och en nypa socker

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Raggmunk
    Blanda en smet av ägget och mjölet

  3. Riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet
  4. Grovhacka tinad broccoli
  5. Blanda ner den med löken och riven potatis i äggsmeten
  6. Salta och peppra.
  7. Tomater
    Lägg tomaterna på en liten plåt, ringla över olivoljan, salta och peppra och strö över en nypa socker

  8. Krossa vitlöksklyftorna med handen eller knivblad. Lägg dem med tomaterna
  9. Sätt in alltsammans i ugnen och rosta tomaterna i cirka 10 -12 minuter. Under tiden stek raggmunkarna krispiga i smör, servera med de rostade varma tomaterna och en liten grönsallad
Dela
Dela detta recept