Refried beans

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Refried beans

Refried beans med svarta bönor, vitlök och sambal oelek 

En härlig uppfriskande röra med svarta bönor, vitlök och sambal oelek toppad med färsk koriander. Perfekt att ha som dippa till vår vegetariska falafel eller som krämig sås till vår Pease Färs.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
msk 
majsolja, till stekning
70 
g 
bacon
0,5 
st 
gul lök
3 
st 
vitlöksklyftor
400 
g 
svarta bönor
1-2 
dl 
vatten
1 
tsk 
oregano
2 
tsk 
spiskummin, malen
1-2 
tsk 
Sambal Oelek (efter tycke och smak av hetta)
1 
dl 
hackad koriander
salt och svartpeppar

Förberedelser

  1. Fräs upp lök, vitlök och bacon i majsoljan. Tillsätt därefter bönor och halva mängden av sambal oeleken och koka upp.

  2. Mixa lite lätt med en stavmixer och späd röran lite med en del av vattnet tills du har en fast och fin röra.

  3. Smaka av med kryddorna, salt och peppar och justera hettan med sambal oeleken.

Findus tipsar!

Passar perfekt till våra tostada med Pease Färs.