Dela
Dela detta recept

Ricottabiffar med spenat & krämig polenta

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Dålig inspiration till vardagsmaten? Testa att göra detta underbart lyxiga recept, på ricottabiffar med spenat och krämig polenta. För lite extra lyx i vardagen. 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Koka upp vattnet och buljongtärningen till polentan. Rör i polentagrynen under konstant omröring och sänk värmen. Sjud på svag värme tills grynen är helt mjuk och polentan har en krämig konsistens. 
     
  2. Tillaga under tiden ricottabiffarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek vitlök och chili i olja i cirka 1 minut. Tillsätt spenaten och fräs tills all vätska dunstat, rör i tomaterna. Sänk värmen och stek i ytterligare 3-4 minuter. Smaka av med basilika, salt och peppar.
  4. Rör i parmesanosten i polentan. Tillsätt smör och basilika och smaka av med citronsaft och rivet skal, salt och peppar.
  5. Servera morotsbiffarna tillsammans med polentan och ringla över spenat- och tomatröran. Toppa med parmesanost.
Dela
Dela detta recept