Rödbetstzatziki

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Rödbetstzatziki

Tzatziki med rödbetor och turkisk yoghurt smaksatt med vitlök

En ny variant av den klassiska tzatzikin med rödbetor. En färgklick på tallriken med härliga smaker från rödbeta och vitlök. Passar perfekt till vår Pease bowls.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

250 
g 
kokta rödbetor
1,5 
dl 
turkisk yoghurt
2 
vitlöksklyftor, stora
salt och svartpeppar

Förberedelser

  1. Riv rödbetorna grovt, och krama ur lite av vätskan eller låt rinna av.

  2. Pressa ner vitlök.

  3. Rör ner de rivna rödbetorna och vitlöken i yoghurten och smaka av med salt och svartpeppar.

Findus tipsar!

För en krämigare tzatziki häll ner såsen i ett kaffefilter och ställ i kylskåpet under natten och låt vätskan filtreras ut.