Rödbetstzatziki

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Rödbetstzatziki

Tzatziki med rödbetor

En ny variant av den klassiska tzatzikin med rödbetor och vitlök

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

250 
g 
kokta rödbetor
1,5 
dl 
turkisk yoghurt
2 
vitlöksklyftor, stora
salt och svartpeppar

Förberedelser

  1. Riv rödbetorna grovt, och krama ur lite av vätskan eller låt rinna av.

  2. Pressa vitlöken.

  3. Rör ner de rivna rödbetorna och vitlöken i yoghurten och smaka av med salt och svartpeppar.

Findus tipsar!

Passar utmärkt till våra bowls med pease strimlor! För en krämigare yoghurt ställ den i ett kaffefilter i kylen under natten, för att låta vätskan filtreras ut.