Rostad brysselkål med knäckig yta

Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Rostad brysselkål med knäckig yta

Gyllenestekt söt brysselkål

Enkelt recept, men gott så det förslår! Passar perfekt som tillbehör på julbordet (men även på alla andra bord året om).

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning 
förpackningsomslag brysselkål
25 
g 
smör
½ 
dl 
rörsocker
1 nypa salt
nymalen vitpeppar

Förberedelser

  1. Ta ut brysselkålen direkt från frysen och stek den i smör på medelhög till hög värme. Rör inte för ofta. 
  2. När kålen är mjuk och gyllene, strö över sockret och rör om tills ytan är härligt knäckig. 
  3. Salta och peppra efter smak.