Dela
Dela detta recept

Salsa Verde med sotad lax och grönsallad

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Imponera på familjen eller dina vänner med denna fantastiska Salsa Verde serverad med sotad lax och en fräsch grönsallad. Salsa Verde betyder grön sås. Vår Salsa Verde innehåller hackad spenat och gröna örter. Denna smakrika och lättlagade variant av Salsa Verde har vi smaksatt med Dijonsenap och tabasco för att förhöja smaken och för att den ska passa perfekt till den sotade laxen. 

 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

Salsa Verde:

  1. Börja med att kyla ner olivoljan i frysen ca 2 timmar så att den stelnar något.

  2. Mixa örter, spenat och dijonsenap till en slät massa. Tillsätt den kalla oljan och mixa såsen slät och grön.

  3. Smaksätt såsen med limejuice, salt och några droppar tabasco.

  4. Förvara såsen i kyl till servering så håller konsistensen bättre.

  5. Om såsen delar sig så är det bara att mixa upp den med mixerstav igen.

Sotad Lax:

  1. Skär laxen i 3 cm stora kuber.

  2. Blanda 1 msk salt och 1 msk socker och gnid in laxbitarna i blandningen.

  3. Låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter.

  4. Skölj salladen och fördela den på ett fat.

  5. Torka av laxen väl med papper och bryn den i het stekpanna 1–2 minuter på varje sida tills den blir ”sotad”.

  6. Lägg upp laxen på salladen och klicka över Salsa Verde.

  7. Avsluta med malen vitpeppar och lite pressad citron.

Findus tipsar!

Iskall olivolja gör såsen riktigt krämig.

Dela
Dela detta recept