Shawarma av lax

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Shawarma av lax

Shawarma är en maträtt som kommer från Mellanöstern, som liknar kebab. Det brukar ofta vara lamm eller kyckling, som roterar och grillas samtidigt. Vi på Findus har en annan variant på rätten, gjord med härligt saftig lax. Laga lax på ett nytt sätt! När man lagar Shawarma ska man låta laxen ligga länge och dra åt sig av en härlig röra av kryddor innan tillagning. Servera rätten med basmatiris, broccolibuketter och några skivor bröd. Pita- eller Libabröd passar utmärkt till. En väldigt fräsch, god rätt som passar både till lunchen och middagen. Kanske ett nytt favoritrecept?

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Shawarma:
1 
förpackning 
Förpackning Findus ASC-certifierad laxfilé
200 
g 
Matyoghurt
2 
msk 
curry
2 
msk 
Spiskummin
2 
msk 
1 
Mynta
4 
msk 
vitvinsvinäger
1 
dl 
olivolja
1 
tsk 
svartpeppar
320 
g 
förpackningsomslag navarra broccoli
Sås:
Saft från citron
3 
msk 
vinsvinäger
salt

Förberedelser

  1. Tina laxen och skär i stavar eller kuber.
  2.  Blanda yoghurt med alla kryddor och lägg i laxen. Låt stå och dra, gärna över natten.
  3. Salta laxbitarna, lägg sedan i en het stekpanna och låt dem ta färg innan du vänder med stekspade.
  4. Blanda samman ingredienserna till såsen.
  5. Servera med basmatiris, broccolibuketter och några skivor bröd, passar även bra med liba- eller pitabröd.

Taggar