Smörstekt torskfilé på het kålbädd

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Smörstekt torskfilé på het kålbädd

Torsk med kål och sting

Få saker är så gott som smörstekt fiskfilé. Här med variation av spröd spetskål, sommarkål och romanescokål som serveras med frisk mixad örtsås.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
st 
förpackningsomslag torskfilé
2 
msk 
smör, till stekning
100 
g 
Findus Elegant bladspenat förpackning
100 
g 
spetskål
100 
g 
grönkål
100 
g 
romanescokål
1-2 
tsk 
Förpackning Findus Vår finaste hackad Chili
Friskmixad örtsås:
1 
st 
bananscharlottenlök
1 
st 
vitlöksklyfta
1 
dl 
rapsolja
0,5 
dl 
olivolja
1 
dl 
fiskbuljong
100 
g 
Findus Elegant bladspenat förpackning
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Stek torskfiléerna gyllenbruna i smöret.

  2. Strimla kål och stek upp lite lätt i oljan tillsammans med chilin. Smaka av med salt och peppar.

  3. Mixa fisksåsen jämn och fin. Smaksätt med salt och peppar efter egen smak.

Findus tipsar!

Serveras gärna direkt med ett gott bröd.

Taggar