Somalisk risrätt med marinerad kyckling

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Marinerad kyckling:
550 
g
 
Färsk kycklingfilè
1/2 
msk
 
Korianderfrö
1 
tsk
 
Kumminfrö
4 
st
 
Kardemumma kapslar
1/2  
svartpeppar
1/2 
tsk
 
Hel kryddnejlika
1 1/2 
st
 
Lagerblad
20 
g
 
Färsk ingefära
1 1/2 
st
 
vitlöksklyftor
40 
g
 
Färsk hackad koriander
16 
g
 
Färsk mynta
1 
msk
 
hackad chili
1/2 
tsk
 
Kycklingbuljong torr
1/2  
gurkmeja
40 
ml
 
olja
Övriga ingredienser:
160 
g
 
basmatiris
1,5 
liter
 
Vatten till blötläggning av riset
1/2 
Gul lök, skivad
1 
msk
 
Olja till stuvningen
1 
st
 
Tomat, skalad och tärnad
1 
st
 
Potatis, skalad och tärnad
48 
ml
 
Naturell yoghurt
1/2 
msk
 
Kycklingbuljong, torr
1/2 
msk
 
citronjuice
1 
msk
 
Salt
1 
st
 
Lagerblad
2 
krm
 
Hel kummin
1 
msk
 
olja
1 
msk
 
Färsk hackad koriander
1 
msk
 
Färsk hackad mynta
0,2 
g
 
saffran
1 1/2 
msk
 
smör
1/2 
dl
 
Rostad skivad mandel

Förberedelser

  1. Mal eller mortla kryddorna till marinaden. Mixa med ingefära, chili, vitlök, koriander och mynta. Lägg sedan ner kycklingen i marinaden och låt stå.
  2. Under tiden blötlägg riset i 1 timme.
  3.  Fräs den skivade löken tills den blir gyllenbrun.
  4. Ta upp kycklingen ur marinaden. Baka kycklingen i en form eller i ett bläck i ungen enligt anvisning på förpackningen.
  5. Häll lite olja i en gryta och tillsätt marinaden som är över, fräs i 1 minut.
  6. Tillsätt tomater och potatis, och fräs lite, tillsätt sedan yoghurt och buljong. Blanda väl. Låt koka tills potatisen är mjuk, tillsätt saffran.
  7. Koka upp vattnet till riset. Tillsätt lagerblad, kummin, 2 msk olja och 3 msk vatten.
  8. Låt det blötlagda riset rinna av och tillsätt i det kokande vattnet och låt koka i 6 minuter.
  9. Strö lite av den stekta löken ovanpå den bakade kycklingen, lägg hälften av riset över kycklingen med en hålslev, täck kycklingen med riset väl.
  10. Lägg grönsakerna ovanpå riset och strö över mynta, koriander  och resten av den stekta löken och täck sedan med det resterande riset.
  11. Slå ev. över rosvattnet och det brynta smöret. Täck med folie eller ett lock och baka i 200 grader och låt ånga färdigt i ugnen i ca 30 minuter. Se till att det är rejält tätslutet så det får ånga klart.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
529
24
31
46
2