Sötpotatissallad med Pease, feta och valnötter

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Sötpotatissallad med Pease, feta och valnötter

Sallad med Pease och sötpotatis med citron- och honungsdressing

En utsökt sallad gjord på sötpotatis, pulled Pease, spenat och fetaost i en härlig blandning. En sallad som passar året om, sommar som vinter. Servera som middag eller som tillbehör på den vegetariska buffén.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

500 
g 
sötpotatis, färsk
1 
st 
paprika, röd
1 
st 
paprika, gul
1 
st 
rödlök
150 
g 
fetaost
80 
g 
spenat, färsk
3 
msk 
rapsolja
1 
tsk 
salt
50 
g 
valnötter
Dressing:
1,5 
krm 
svartpeppar, grovmalen
1,5 
msk 
citronjuice, koncentrat
1,25 
msk 
honung
3 
msk 
olivolja
0,5 
dl 

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisarna och skär dem i bitar. Skär paprikorna i bitar. Lägg allt i en ugnsfast form, ringla över olja, strö över flingsalt. Rosta i cirka 30 minuter.

  2. Tillaga pulled Pease enligt anvisning på paketet.

  3. Strimla rödlök och bryt fetaost i bitar, blanda tillsammans med spenatblad, den rostade paprikan och sötpotatisen.

  4. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och blanda ner i salladen.

  5. Fördela salladen på fyra tallrikar och toppa med valnötter (det går även bra med cashewnötter).

Findus tipsar!

Servera gärna tillsammans med ett nygräddat bröd.

Taggar