Dela
Dela detta recept

Sötpotatissallad med Pease, feta och valnötter

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Sallad med Pease och sötpotatis med citron- och honungsdressing

En utsökt sallad gjord på sötpotatis, pulled Pease, spenat och fetaost i en härlig blandning. En sallad som passar året om, sommar som vinter. Servera som middag eller som tillbehör på den vegetariska buffén.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis, färsk
  • 1 st paprika, röd
  • 1 st paprika, gul
  • 500 g Pulled chili & vitlök, ärtprotein
  • 1 st rödlök
  • 150 g fetaost
  • 80 g spenat, färsk
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 50 g valnötter
  • Dressing:
  • 1,5 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1,5 msk citronjuice, koncentrat
  • 1,25 msk honung
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 dl Koriander

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisarna och skär dem i bitar. Skär paprikorna i bitar. Lägg allt i en ugnsfast form, ringla över olja, strö över flingsalt. Rosta i cirka 30 minuter.

  2. Tillaga pulled Pease enligt anvisning på paketet.

  3. Strimla rödlök och bryt fetaost i bitar, blanda tillsammans med spenatblad, den rostade paprikan och sötpotatisen.

  4. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och blanda ner i salladen.

  5. Fördela salladen på fyra tallrikar och toppa med valnötter (det går även bra med cashewnötter).

Findus tipsar!

Servera gärna tillsammans med ett nygräddat bröd.

Dela
Dela detta recept