Dela
Dela detta recept

Stekt torskrygg med ärt- & gurksallad

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Det är lika nyttigt som det ser gott ut! Testa att göra vårt recept på stekt torskrygg med ärt- och gurksallad redan idag.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Lägg fisken på ett fat och salta och peppra, låt torrimmas cirka 20 minuter.
  2. Koka upp vitt vin, vatten och fiskfond i en kastrull. Sjud på medelvärme utan lock i cirka 5 minuter. Tillsätt vispgrädde, sänk värmen och sjud i cirka 5 minuter, dra av kastrullen från värmen och ställ såsen åt sidan. 
  3. Skala gurkan och skiva den tunt på längden på mandolin eller med en kniv. Blanda upp med ärter och dill. Slunga med ättika, vatten och honung.
  4. Torka av överflödig vätska från fisken. Stek fisken i smör på medelvärme i cirka 4 minuter på varje sida. Ös gärna med smöret emellanåt. Fisken är klar när den är vit rakt igenom och har en glansig yta i mitten, kontrollera gärna med en termometer som då ska visa 50–52 grader.
  5. Värm på såsen och mixa i ärterna. Smaka upp med salt och citronsaft. Servera fisken tillsammans med ärt- och gurksalladen, ärtsåsen och nykokt potatis. 
Dela
Dela detta recept