Dela
Dela detta recept

Stuvad spenat med nötter och granatäpple

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

En härlig kombination av spenat, mandel och valnötter

Ljummen stuvad spenat toppad med mandel, valnötter och granatäpple. Det tycker vi borde vara en självklarhet på alla julbord så gott och enkelt som det är. Receptet är avsett för bufféservering.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Hacka mandeln och valnötterna grovt. Rosta i en torr stekpanna utan olja.

  2. Kärna ur granatäpplet.

  3. Värm den stuvade spenaten enligt anvisning på förpackning.

  4. Servera spenaten på ett fat. Strö över nötter, granatäpple och riven permesanost.

Findus tipsar!

För att kärna ur granatäpplet på bästa sätt gör så här:

  1. Skär en skåra runt om hela granatäpplet utan att skära igenom kärnorna.
  2. Vrid halvorna på motsatta håll och separera de från varandra.
  3. Kläm lite lätt på skalet så att kärnorna släpper lite.
  4. Håll i en granatäppelhalva nedvänd mot en skål och slå på skalet med en träslev.
  5. Voilà! Nu har du en hel skål fyld med hela och goda granatäpplekärnor utan kladd.

Dela
Dela detta recept