Ingredienser
600
g
blandade rotfrukter
200
g
klyftade rödbetor
1½
msk
olivolja
100
g
polkabeta
Vinägrett:
1½
msk
olivolja
knappt 1 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar
125
g
smör
0,4
dl
hasselnötter
blandade örter
Förberedelser
- Tillaga torskryggen med salt och peppar i ugn 150°C till önskad innertemperatur.
- Lägg rotsaker och rödbetor i en ugnsfast form, ringla över olivolja, salt och peppar. Sätt i ugn 180 grader ca 15-20 min.
- Skala och skiva polkabetan tunt på mandolin.
- Gör en vinägrett på olja och vitvinsvinäger salt och peppar.
- Slå vinägretten över polkabetan och låt marinera ca 15 min.
- Stek hasselnötterna och grovhacka dem. Om du inte tål nötter kan du byta ut dem mot andra alternativ som t ex solroskärnor och rosta dem istället.
- Bryn smöret gyllenbrunt i en gryta.
Servera rotsaker och röbeta på botten av tallriken, lägg på torsken och toppa med polkabeta, hasselnötter och plockade örter. Avsluta med brynt smör.
Findus tipsar!
Hasselnötterna kan serveras i en skål bredvid tillsammans med något annat alternativ, t ex solroskärnor, om du är osäker på om dina gäster har nötallergi!
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
542
41
26
16
6