Torskrygg med rödbetspesto

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Torskrygg med rödbetspesto

Torskrygg med rödbetspesto och Veggie Sides toppad med pressad lime.

En middag där rödbetspeston står i centrum. Börja med rödbetspeston, in med torsken i ugnen så sköter den sig själv och Veggie Sides går snabbt att steka upp i panna. Glöm inte att krydda torskryggen och Veggie Sides för att få upp smakerna. 

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4-6 
filéer 
förpackningsomslag torskrygg i påse
1 
förpackning 
 Rödbetspesto:
4 
st 
rödbetor
2 
msk 
olivolja
100 
g 
parmesanost
1 
dl 
cashewnötter
1-2 
st 
vitlöksklyftor
1/2 
st 
lime
Salt och peppar

Förberedelser

Rödbetspesto:

  1. Skala och skär rödbetor i klyftor och lägg på ett bakplåtspapper.

  2. Ringla över lite olivolja och salta och peppra rödbetorna. 
  3. Rosta rödbetorna i ugn i ca 20 min på 225 grader.

  4. Låt rödbetorna svalna.

  5. Lägg rödbetorna i en skål och mixa ihop med riven parmesan, nötter, finhackad vitlök, olivolja och pressad lime.
  6. Smaka av med salt och peppar.

Torskrygg:

  1. Tina torskryggsfiléerna och sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg torsken i en ugnsäkerform och ringla över lite olivolja. Salta och peppra efter smak.

Veggie Sides:

  1. Stek upp Veggie Sides enligt anvisningar på förpackning.

  2. Servera rödbetspeston till den varma torskryggen med Veggie Sides.

    Findus tipsar!

    Rödbetspesto funkar lika bra att servera till grillad kyckling, Libanesisk Falafel eller till laxfiléer.

    Taggar