Toskanska "tortelli" med broccoli, ricotta och valnötter

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

250 
g
 
Ricottaost
250 
g
 
1,5 
dl
 
Hackade valnötter
5 
msk
 
Riven färsk parmesan
Salt och svartpeppar
1-2 
paket
 
Pastaplattor
Till Servering:
100 
g
 
smör
1 
knippe färsk salvia

Förberedelser

Fyllningen:

  1. Hacka broccolin fint.

  2. Lägg ut ett långt ark på en mjölad bänk. Skär fyrkanter av pastaplattorna på ca 5 x 5 cm.

  3. Blanda ner broccolin i ostblandningen och rör om.

  4. Blanda ricottan, hackade valnötter och osten, salta och peppra. Uteslut eller byt ut valnötterna om du är allergisk!

  5. Gör cirka fem tortelli per portion.

  6. Vik över varje hörn av degen uppåt mot mitten och tryck till kanterna. Knytena ska få en liten pyramidformad topp.

    Det är viktigt att paketet försluts ordentligt!

  7. Klicka ut 1 matsked av fyllningen på varje ark och pensla kanterna med vatten så fäster degen lättare kant mot kant.

Tortelli:

  1. Koka sedan tortellin i saltat vatten ca 3-4 minuter.

Brynt salviasmör:

  1. Smält och bryn smöret gyllenbrunt tillsammans med salviabladen.
  2. Skeda smöret över den nykokta tortellin.

  3. Dra några drag med svartpepparn och riv över lite parmesan och dina toskanska tortelli är färdiga att servera!

    Findus tipsar!

    Vill du göra egen pastadeg kommer här ett recept.

    4 hela ägg+1 äggula

    450 gr durumvetemjöl

    1 tsk salt

    1 msk olivolja

    2 msk vatten

    Lägg en hög med mjölet, klicka i äggen och saltet. Knåda/rör ihop degen till en smidig och elastisk pastadeg. Lägg degen i plastfilm sätt in i kylen. Låt vila ca 1 timme. Kör pastadegen i omgångar i pastamaskinen för att få den så tunn som möjligt. Din pastamaskin avgör hur tunn din tortelli kan bli.

    VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
    Skriv en recension
    Personlig infomation
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Din recension
    Skriv en recension
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Bli den första att skriva en recension om receptet!

    Näringsvärde per portion

    Kcal
    Fett
    Protein
    Kolhydrater
    Fiber
    Näringsvärde per portion
    782
    51
    21
    59
    5