Tostada med bönsallad

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
1

Tostada med Pease färs och bönor

En tortilla fylld med Pease färs, bönmix och majs, toppad med färsk koriander.

 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
1
Antal portioner

Ingredienser

  • Kryddsås:
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl Rapsolja
  • 0.5 msk grillkrydda
  • 0.5 msk mejram, torkad
  • 1 krm timjan
  • 4 g salt
  • 1 g peppar
  • Tostadas, 3 st:
  • 3 st majs/vetetortilla
  • 105 g Färs
  • 90 g bönmix (svarta-kidney- och sojabönor)
  • 15 g rödkål, finstrimlad
  • 60 g tomater/tomatillos, tärnade blandat med hackad persilja
  • 15 g silverlök
  • 30g majskorn, rostade och mixade med 3 tsk majonnäs + chiliflakes
  • Topping:
  • koriander, färsk

Förberedelser

  1. Blanda all ingredienser till kryddsåsen.

  2. Stek Pease färsen i lite olja och blanda i kryddsåsen.

  3. Fyll en tortilla med Pease färs och bönmix och fyll på med resterande ingredienser. Toppa med färsk koriander och majonäsen med rostade majskorn.

Findus tipsar!

Servera med något av våra goda såsrecept.