Traditionell långkål på snabbt sätt

Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1-2 
dl
 
Smetana
Salt och nymalen svartpeppar efter smak

Förberedelser

  1. Koka upp en halvliter vatten eller skinkspad i en kastrull eller gryta och tillsätt den frysta hackade grönkålen.
  2. Låt kålen koka i 15-18 minuter under omrörning tills all vätska har försvunnit.
  3. Klicka i smetana och rör runt för att få en krämig och härlig konsistens på långkålen.
  4. Dra av grytan från värmekällan och stäng av spisplattan.
  5. Ta en gaffel och smaka av långkålen med salt och nymalen svartpeppar för att balansera smakerna.
  6. Ställ fram grytan på bordet och njut av en långkål gjord på fryst grönkål.

Findus tipsar!

Vill du uppgradera vårt recept på långkål med lite extra syra, kan du med fördel pressa ut saften från en halv citron på toppen av kolbädden.
Kan man göra långkål i förväg? Ja, givetvis kan du göra klart din långkål och värma upp den precis innan servering. I vissa fall kan du behöva tillsätta lite extra smetana för att behålla den krämiga konsistensen.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
197
17
5
5
3