Ugnsbakad Kolja, puy linser & rödvinsvinägrett

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ugnsbakad Kolja, puy linser & rödvinsvinägrett

Nyttigt, gott och enkelt. Testa att laga ugnsbakad kolja med puy linser och rödvinsvinägrett redan idag.

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

500 
g 
Filéer av kolja
1 
st 
gul lök
1 
msk 
olivolja
3 
dl 
puy linser
1 
msk 
matolja
1/2 
knippe vårlök
1 
st 
gurka
1 
paket 
färsk spenat
3 
msk 
olivolja
1 
msk 
rödvinsvinäger
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 175C.
  2. Finhacka den gula löken och fräs den i olivolja tills den mjuknat men inte tagit färg. Slå på linser och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Portionera koljan, salta runtom och vänd den i matolja. Sätt in den i ugnen tills en termometer visar en innertemperatur på 52C.
  4. Ansa vårlöken och skär i tunna slantar. Dela gurkan på bredden och hyvla den med potatisskalare. Använd inte den vattniga mittenbiten.
  5. Häll av linserna. Blanda med vårlök, gurka och spenat. Spara några spenatblad till garnityr.
  6. Hetta upp olivolja och rödvinsvinäger. Låt inte vinägern koka. Salta och peppra.
  7. Servera koljan på linssalladen. Ringla över den varma rödvinsvinägretten. Garnera med spenatblad.

Taggar