Ugnsbakad torsk i dill- och misobuljong

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ugnsbakad torsk i dill- och misobuljong

Ugnsbakad torsk i dill- och misobuljong som du serverar i djupa, varma tallrikar. Precis innan servering skedar du den varma buljongen över den ugnsbakade torsken vilket gör den saftig och varm. Servera torsken med kokt potatis och givetvis gröna Ebba-ärter till. En mycket smaklig och god fiskmiddag i all sin enkelhet. God fisk behöver inte vara svårt. Fiskelyckas du också med torsk i ugn redan ikväll!


Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
filéer 
förpackningsomslag torskrygg i påse
1 
msk 
olivolja
Havssalt
potatis
Dillbuljong:
2 
paket 
2 
vitlöksklyftor
2 
msk 
2 
msk 
Misopasta
1 
tsk 
Risvinäger
6 
dl 
vatten
50 
g 
smör
Olivolja till stekning
Salt och svartpeppar från kvarn

Förberedelser

Dillbuljong:

  1. Skala vitlöken och ingefäran och skär i skivor.

  2. Skär citrongräset i tunna skivor.

  3. Fräs vitlök och ingefära i lite olivolja.

  4. Tillsätt misopastan och vattnet. Koka upp och låt sjuda i cirka 5 minuter.

  5. Mixa buljongen med dill, Findus Ebba-ärter och smör.

  6. Smaksätt med salt och peppar.

  7. Lägg upp torsken i djupa, varma tallrikar och skeda den varma buljongen över.

    Servera med kokt potatis och gröna Ebba-ärter till.

  1. Sätt ugnen på 130 grader.

  2. Tina torsken och torka av med papper, lägg torskryggen i en ugnsform och pensla med lite olivolja och smaksätt med havssalt.

  3. Baka torsken i ugnen i ca 12 minuter tills fisken är lagom skivig och fast. Om du använder termometer så sikta på 52 grader i innertemperatur för en riktigt fin och saftig fisk.

Taggar