Dela
Dela detta recept

Ugnsbakad torskrygg med chili- & ärtröra samt sötpotatisröra

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Vilken färg- och smaksensation denna härliga fiskrätt är! Saftig och god med mycket röror. Serverar du denna ugnsbakade torskrygg med chili- & ärtröra samt sötpotatisröra ikväll?

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 4 st Torskrygg
    förpackningsomslag torskrygg i påse
  • salt och nymalt vitpeppar
  • 2 msk olja
  • CHILI- & ÄRTRÖRA:
  • 300 g Ärter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1-2 tsk Hackad Chili
  • 1 msk Smetana
  • salt och peppar
  • 1-2 tsk limejuice
  • 1 msk färsk mynta
  • SÖTPOTATISRÖRA:
  • 700 g sötpotatis
  • 3 msk grönsaksbuljong
  • salt och nymalt vitpeppar

Förberedelser

  1. Värm ugnen till 150°C.
  2. Tina torskryggarna, pensla med oljan, salta och peppra. Lägg torskryggen på ett ugnssäkert fat.
  3. Sätt in torsken i ugnen 6-8 minuter innan servering för bästa resultat och låt fiskinnertemperaturen stiga till 52°C i centrum.

ÄRTRÖRA:

  1. Tina ärterna, spara en del för dekorationen. Mixa resten med 1 klyfta vitlök, 1 tsk hackad röd chili och 1 msk Smetana.
  2. Smaksätt ärtröran med salt, peppar, limejuice och gärna lite mynta.

SÖTPOTATISRÖRAN:

  1. Koka sötpotatisen, pressa den, vispa och smaksätt med buljong, salt och peppar.
Dela
Dela detta recept