Torskrygg med chili- & ärtröra samt sötpotatisröra

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 
förpackning
 
Torskryggfilé MSC
salt och nymalt vitpeppar
2 
msk
 
olja
CHILI- & ÄRTRÖRA:
1 
st
 
vitlöksklyfta
1-2 
tsk
 
hackad chili
1 
msk
 
Smetana
Salt och peppar
1-2 
tsk
 
limejuice
1 
msk
 
färsk mynta
SÖTPOTATISRÖRA:
700 
g
 
sötpotatis
3 
msk
 
grönsaksbuljong
salt och nymalt vitpeppar

Förberedelser

ÄRTRÖRA:

  1. Smaksätt ärtröran med salt, peppar, limejuice och gärna lite mynta.
  2. Tina ärterna, spara en del för dekorationen. Mixa resten med 1 klyfta vitlök, 1 tsk hackad röd chili och 1 msk Smetana.

SÖTPOTATISRÖRAN:

  1. Koka sötpotatisen, pressa den, vispa och smaksätt med buljong, salt och peppar.
  1. Värm ugnen till 150°C.
  2. Tina torskryggarna, pensla med oljan, salta och peppra. Lägg torskryggen på ett ugnssäkert fat.
  3. Sätt in torsken i ugnen 6-8 minuter innan servering för bästa resultat och låt fiskinnertemperaturen stiga till 52°C i centrum.

Findus tipsar!

Toppa gärna rätten med lite färsk dill!

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
672
29
37
61
9