Dela
Dela

Ugnsbakad torskrygg

Ugnsbakad torskrygg med skånsk senapssås, ångad broccoli och syrad rödlök
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 180 grader. 
  2. Tina torskryggen och lägg i en ugnsfast form. Krydda ordentligt med salt och peppar och ställ åt sidan. 
  3. Skiva rödlöken så tunt som möjligt och lägg i en skål. Häll över vinäger, socker, salt samt citronjuice. Rör om då och då.

Sås:

  1. Sätt in torsken i ugnen. 
  2. Koka upp grädden och Philadelphiaosten och tillsätt senap efter smak.
  3. Tre minuter efter att torsken gått in i ugnen sätts broccolin i mikrovågsugnen och tillagas enligt anvisningarna på förpackningen. 
  4. När broccolin är klar, ta ut fisken ur ugnen.

Serveringstips

Servera med nykokt potatis och gärna ett gott bröd till.

Dela
Dela