Dela
Dela detta recept

Ugnsbakad torskrygg

Ugnsbakad torskrygg med skånsk senapssås, ångad broccoli och syrad rödlök
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Vill du ha ett alternativ till lutfisken på julbordet hoppas vi att den här fantastiska ugnsbakade torskryggen serverad med skånsk senapssås, ångad broccoli och syrad rödlök kan vara ett gott och enkelt alternativ.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 - 1,4 kg CO2

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 180 grader. 
  2. Tina torskryggen och lägg i en ugnsfast form. Krydda ordentligt med salt och peppar och ställ åt sidan. 
  3. Skiva rödlöken så tunt som möjligt och lägg i en skål. Häll över vinäger, socker, salt samt citronjuice. Rör om då och då.

Sås:

  1. Sätt in torsken i ugnen. 
  2. Koka upp grädden och Philadelphiaosten och tillsätt senap efter smak.
  3. Tre minuter efter att torsken gått in i ugnen sätts broccolin i mikrovågsugnen och tillagas enligt anvisningarna på förpackningen. 
  4. När broccolin är klar, ta ut fisken ur ugnen.

Findus tipsar!

Servera med nykokt potatis och gärna ett gott bröd till.

Dela
Dela detta recept