Vegansk Pease taco med sriracha-majo

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Vegansk Pease taco med sriracha-majo

Taco med veganska Pease strimlor, picklad rödkål och hoisinsås

Taco kan man variera i oändlighet och vi på Findus älskar tacos. Här vill vi inspirera med en taco gjord på veganska Pease strimlor med hoisinsås, sesamfrö och picklad rödkål. En klick srirachamajonnäs på toppen och den är fulländad!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

3 
msk 
vegansk srirachamajonnäs
80 
g 
rödkål
3 
msk 
ättika (12%)
5,5 
msk 
socker
1,25 
dl 
vatten
1 
krm 
salt
Koriander, färsk
1 
msk 
sesamfrö
3 
msk 
hoisinsås
160 
g 
tortillabröd
Rapsolja
Salt och peppar

Förberedelser

Picklad rödkål

  1. Blanda ihop en 1-2-3-lag med ättika, socker och vatten. Tillsätt salt och lös upp sockret i lagen på låg värme.

  2. Strimla rödkål tunt och lägg över i en bunke. Häll över 1-2-3-lagen och blanda runt väl.

Pease strimlor

  1. Bryn Pease strimlor på hög värme i rapsolja i stekpanna till strimlorna har fått fin färg.

  2. Tillsätt hoisinsås och låt koka ihop på låg värme i ca 10 minuter. Strössla över sesamfrön.

Montera taco

  1. Montera din taco med Pease strimlor, picklad rödkål, några klickar srirachamajonnäs och toppa med några korianderblad.

    Findus tipsar!

    Om du inte vill köpa en färdig srirachamajonnäs går det enkelt att blanda den själv efter smak. Sriracha + majonnäs = srirachamajonnäs. Kom ihåg att välja vegansk majonnäs om veganer och lakto-vegeterianer ska serveras.