Gräddkokt grönkål med ugnsbakad pumpa och stekt svamp

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
st
 
butternutpumpa
1 
st
 
vitlöksklyfta
4 
msk
 
rapsolja
1/2 kruka 
färsk timjan, hackad
Salt och peppar
Gräddkokt grönkål
1 
st
 
gul lök, hackad
1 
msk
 
rapsolja
1,5 
dl
 
vispgrädde, ev. majsstärkelse till redning
Salt och peppar
Stekt svamp
300 
g
 
blandad svamp
1 
st
 
schalottenlök
2 
msk
 
rapsolja
2 
msk
 
smör
Salt och peppar
Pumpafrön och färsk timjan till garnering

Förberedelser

Ugnsrostad pumpa

  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.

  2. Skär bort skalet på pumpan, ta bort kärnorna, skär i 4x10 cm stora bitar och lägg på en plåt.

  3. Riv vitlöken, blanda med oljan och gnid in pumpan med blandningen.

  4. Salta, peppra och strö över timjan. Rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills pumpan mjuknat.

Gräddkokt grönkål

  1. Hacka och fräs den gula löken lätt i olja.

  2. Tillsätt grönkål och grädde. Red ev. med lite majsstärkelse.

  3. Koka upp och smaksätt med salt och peppar.

Stekt svamp

  1. Dela svampen i kvartar eller mindre delar.

  2. Finhacka löken. Börja med att steka svampen i olja och smör till fin färg, tillsätt löken mot slutet.

  3. Smaka av med salt och peppar.

  1. Servera grönkålen med pumpa och svamp. Toppa med pumpafrön och färsk timjan.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!