Grönsaksbullar med risotto, sojabönor och solmogna tomater

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Grönsaksbullar med risotto, sojabönor och solmogna tomater

Goda grönsaksbullar serveras på en bädd av smakrik risotto med solmogna tomater och parmesanost

Matglädje i en ännu grönare tid. En vegetarisk rätt där grönsakerna står i fokus. Prova och njut!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
st 
schalottenlök
4 
dl 
arborioris
7 
dl 
vatten
2 
msk 
konc grönsaksfond
2 
dl 
torrt vitt vin
1 
msk 
smör
100 
g 
riven parmesanost
100 
g 
förpackningsomslag sojabönor
50 
g 
soltorkade tomater
peppar
 salt efter eget tycke

Förberedelser

  1. Tina sojabönorna och de soltorkade tomaterna
  2. Hacka och fräs schalottenlök med riset lite lätt, slå på vin, koka upp.
  3. Häll på hälften av buljongen och sjud upp, mata riset med buljong under omrörning till riset är klart och har en liten kärna kvar
  4. Avsluta med en klick smör och parmesanost. Salta efter smak.
  5. Vänd ner sojabönor & soltorkade tomater
  6. Avsluta med svartpeppar
  7. Tillaga grönsaksbullar enligt anvisning på förpackningen och servera till.

Findus tipsar!

Toppa med riven parmesan