Hallonkompott med hjortronmylta

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Hallonkompott med hjortronmylta

En julig dessert med rårörda hjortron och ingefärsgrädde

Servera den här enkla och goda hallonkompotten som dessert istället för ris á la malta. Perfekt bufféstorlek som alla orkar efter julmaten. Sött, fräscht och enkelt - kan det bli bättre?

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

220 
g 
förpackningsomslag hallon och hallonpuré
1 
dl 
socker
120 
g 
hjortron
Ingefärsgrädde:
0,5 
dl 
créme Fraiche
1 
dl 
vispgrädde
0,5 
tsk 
ingefära, malen
1 
msk 
honung
10 
g 
mynta, färsk
Hjortronmylta:
100 
g 
hjortron
1 
msk 
socker

Förberedelser

Hallonkompott:

  1. Koka upp hallonpurén med socker och rör om till sockret har smält.

  2. Rör i hjortron och låt sjuda i ca 10-15 minuter. Låt svalna.

  3. Vispa samma créme fraiche och grädde. Rör ner ingefära, honung och hackad mynta.

  4. Blanda samman hjortron och socker.

  5. Häll upp i ett glas och varva kompott, hjortronmylta och ingefärsgrädde. Toppa med ett blad mynta i varje glas. Klart!

    Findus tipsar!

    Överraska med en grönkålsshot på julbuffén.