Ingredienser
Förberedelser
Tina upp spenaten i en skål eller på en tallrik.
Skala vitlöksklyftorna och tvätta av savoykålen i kallt vatten.
Hacka eller pressa vitlöksklyftorna och strimla savoykålen.
Grovhacka valnötterna och lägg i en skål.
Sätt på en kastrull med pastavatten på spisen och salta vattnet när det börjat att koka.
Ringla några droppar rapsolja i en stekpanna och värm upp på medelhög värme.
Fräs savoykålen och spenaten på medelhög värme tills kålen mjuknat.
Efter ett par minuter tillsätter du den hackade vitlöken i stekpannan tillsammans med kålen och spenaten.
Lägg i pastan i det kokande vattnet och koka pastan tills den blir al dente.
Spara 0,5 dl av pastavattnet innan du häller av pastan.
Sänk värmen på stekpannan och häll över den kokade pastan och smulad gorgonzola. Ha även det sparade pastavattnet i stekpannan och rör runt med en slev i 2 minuter.
När pastavattnet har kokat in och gorgonzolan smält och bildat en krämig sås i pastan är den färdig och du kan ta bort stekpannan från värmen.
Servering: Ta fram djupa tallrikar och fyll upp dem med pasta. När pastan är på plats lägger du på de hackade valnötterna och toppar med lite svartpeppar.
Findus tipsar!
Gör pastan lite mer matig genom att tillsätta 200 gram färska champinjoner som steks tillsammans med kålen, spenaten och vitlöken.
Ifall du vill göra pastan glutenfri kan du byta ut pastan till glutenfri pasta i receptet.