Pasta med spenat, gorgonzola och savoykål

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

200 
g
 
savoykål
1 
förpackning
 
Bladspenat
500 
g
 
linguine pasta
rapsolja
2 
st
 
vitlöksklyftor
valnötter 
2 
msk
 
gorgonzola

Förberedelser

  1. Tina upp spenaten i en skål eller på en tallrik.

  2. Skala vitlöksklyftorna och tvätta av savoykålen i kallt vatten.

  3. Hacka eller pressa vitlöksklyftorna och strimla savoykålen.

  4. Grovhacka valnötterna och lägg i en skål.

  5. Sätt på en kastrull med pastavatten på spisen och salta vattnet när det börjat att koka.

  6. Ringla några droppar rapsolja i en stekpanna och värm upp på medelhög värme.

  7. Fräs savoykålen och spenaten på medelhög värme tills kålen mjuknat.

  8. Efter ett par minuter tillsätter du den hackade vitlöken i stekpannan tillsammans med kålen och spenaten.

  9. Lägg i pastan i det kokande vattnet och koka pastan tills den blir al dente.

  10. Spara 0,5 dl av pastavattnet innan du häller av pastan.

  11. Sänk värmen på stekpannan och häll över den kokade pastan och smulad gorgonzola. Ha även det sparade pastavattnet i stekpannan och rör runt med en slev i 2 minuter.

  12. När pastavattnet har kokat in och gorgonzolan smält och bildat en krämig sås i pastan är den färdig och du kan ta bort stekpannan från värmen.

  13. ServeringTa fram djupa tallrikar och fyll upp dem med pasta. När pastan är på plats lägger du på de hackade valnötterna och toppar med lite svartpeppar.

Findus tipsar!

Gör pastan lite mer matig genom att tillsätta 200 gram färska champinjoner som steks tillsammans med kålen, spenaten och vitlöken.

Ifall du vill göra pastan glutenfri kan du byta ut pastan till glutenfri pasta i receptet.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
927
22
36
140
9