Smakrik Palak Paneer med hackad spenat

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning
 
1 
st
 
gul lök
3 
st
 
vitlöksklyftor
 
hackade
1,5-2 
msk
 
färsk ingefära
 
hackad
1 
tsk
 
spiskummin
2 
tsk
 
garam masala
0,5 
tsk
 
gurkmeja
hackad chili efter smak 
200 
g
 
paneer
2 
dl
 
matlagningsyoghurt
3 
dl
 
ris
färsk koriander till garnering 

Förberedelser

  1. Tina spenaten enligt anvisningar på förpackning.

  2. Koka riset.

  3. Under tiden som riset kokar, fräs Paneer gyllenbrun och lägg åt sidan.

  4. Fräs lök, vitlök, chili, ingefära och övriga torra kryddor i olja ett par minuter.

  5. Tillsätt spenat och yoghurt och låt det koka ihop ett par minuter.

  6. Smaka av med salt och peppar.

  7. Lägg i Paneer och låt den bli varm.

  8. Servera med ris och färsk koriander.

Findus tipsar!

Svårt att hitta Paneer ost i butiken? Det går lika bra att använda halloumi!

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
  • Tips
    Väldigt god rätt...det enda jag saknar i receptet är hur mkt spent det ska vara. För att få fram det fick jag klika på spenat pkt och förstora, då kunde jag se att det var ett pkt à 450g. För övrigt vill jag tipsa att det går lika bra tt använda kokosmjölk el grädde ist för youghurt. Tack för inspirationen ! /Eva
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Absolut att pröva.
    Av himi
    Lätt att göra o gott men fritera paneeren ordentligt (stekte i rätt mkt smör i stekpannan) Paneer, Garam Masala o ekologisk gurkmeja (den ska vara ekologisk annars kan den vara förorenad med bly!) fanns i lokala ICA-butiken. Den ska inte vara vit som på bilden; det blir inte gott.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.

Näringsvärde per portion (400g)

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
895
17
32
150
4