Förberedelser
Tina spenaten enligt anvisningar på förpackning.
Koka riset.
Under tiden som riset kokar, fräs Paneer gyllenbrun och lägg åt sidan.
Fräs lök, vitlök, chili, ingefära och övriga torra kryddor i olja ett par minuter.
Tillsätt spenat och yoghurt och låt det koka ihop ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg i Paneer och låt den bli varm.
Servera med ris och färsk koriander.
Dricks!
Svårt att hitta Paneer ost i butiken? Det går lika bra att använda halloumi!
Ingredienser
Ingredienslista
1
förpackning
Hackad Spenat
1
st
gul lök
3
st
vitlöksklyftor
hackade
1,5-2
msk
färsk ingefära
hackad
1
tsk
spiskummin
2
tsk
garam masala
0,5
tsk
gurkmeja
hackad chili efter smak
200
g
paneer
2
dl
matlagningsyoghurt
3
dl
ris
färsk koriander till garnering
Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!
-
TipsVäldigt god rätt...det enda jag saknar i receptet är hur mkt spent det ska vara. För att få fram det fick jag klika på spenat pkt och förstora, då kunde jag se att det var ett pkt à 450g. För övrigt vill jag tipsa att det går lika bra tt använda kokosmjölk el grädde ist för youghurt. Tack för inspirationen ! /EvaJa, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
-
Absolut att pröva.Lätt att göra o gott men fritera paneeren ordentligt (stekte i rätt mkt smör i stekpannan) Paneer, Garam Masala o ekologisk gurkmeja (den ska vara ekologisk annars kan den vara förorenad med bly!) fanns i lokala ICA-butiken. Den ska inte vara vit som på bilden; det blir inte gott.Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.