10 min
förberedelsetid
10 min
tillagningstid
4
Serveringar
En härlig kombination av spenat, mandel och valnötter
Ljummen stuvad spenat toppad med mandel, valnötter och granatäpple. Det tycker vi borde vara en självklarhet på alla buffébord, så gott och enkelt som det är.
Förberedelser
Hacka mandeln och valnötterna grovt. Rosta i en torr stekpanna utan olja.
Kärna ur granatäpplet.
Värm den stuvade spenaten enligt anvisning på förpackning.
Servera spenaten på ett fat. Strö över nötter, granatäpple och riven parmesanost.
Tips!
För att kärna ur granatäpplet på bästa sätt gör så här:
- Skär en skåra runt om hela granatäpplet utan att skära igenom kärnorna.
- Vrid halvorna på motsatta håll och separera de från varandra.
- Kläm lite lätt på skalet så att kärnorna släpper lite.
- Håll i en granatäppelhalva nedvänd mot en skål och slå på skalet med en träslev.
- Voilà! Nu har du en hel skål fylld med hela och goda granatäpplekärnor utan kladd.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
200
g
Stuvad Spenat
25
g
mandel
25
g
valnötter
1
st
granatäpple
30
g
parmesan