15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar
Förberedelser
Morotsbiffar:
- Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten
- Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint
- Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet
- Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter
- Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter
Pistagecrust:
- Hacka och blanda allt till pistagecrustet
Böncrème:
Stek vitlök och scharlottenlök hårt i stekpannan
- Mixa löken med vita bönor, citron, honung och späd ev med vatten till önskad konsistens
- Smaka av med salt
- Värm böncrèmen på låg värme i en kastrull
- Stek skivad rå potatis
- Servera med böncrème & pistagecrust
Ingredienser
Morotsbiffar:
600
g
Morötter
2
msk
persilja
1-2
msk
(mängden bestämmer du efter tycke och smak)
ingefära
4
msk
Polentagryn
6
msk
grönsaksbuljongtärning
2
st
ägg
ca 1
gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning
Pistagecrust:
100
g
pistagenötter
1/2
kruka persilja
1/2
kruka basilika
1
st
vitlöksklyfta
1/2
tsk
chiliflakes
1 1/4
dl
olivolja
2
tsk
citronjuice
Böncrème:
4
st
schalottenlök
2
st
vitlöksklyfta
3/4
msk
olja
1
st
burk vita bönor 400 g
2
msk
färskpressad citron
1
msk
honung
Salt
Tillbehör:
Stekt skivad rå potatis