Morotsbiffar med böncrème & pistagecrust

Morotsbiffar med böncrème och pistagecrust
15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Lakto-ovo-vegetariska morotsbiffar med böncréme & pistagecrust

En grön rätt med härlig pistagecrust. Mums! Att rosta löken till denna böncrème gör den till en utmärkt matchning till glutenfria morotsbiffar. Dessutom ett fantastiskt krisp med pistagecrusten.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelser

    Morotsbiffar:

    1. Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten
    2. Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint
    3. Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet
    4. Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter
    5. Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter

    Pistagecrust:

    1. Hacka och blanda allt till pistagecrustet

    Böncrème:

    1. Stek vitlök och scharlottenlök hårt i stekpannan

    2. Mixa löken med vita bönor, citron, honung och späd ev med vatten till önskad konsistens
    3. Smaka av med salt
    4. Värm böncrèmen på låg värme i en kastrull
    5. Stek skivad rå potatis
    6. Servera med böncrème & pistagecrust

    Ingredienser

    Morotsbiffar:
    600 
    g
     
    Morötter
    2 
    msk
     
    persilja
    1-2 
    msk
     
    (mängden bestämmer du efter tycke och smak)
     
    ingefära
    4 
    msk
     
    Polentagryn
    6 
    msk
     
    grönsaksbuljongtärning
    2 
    st
     
    ägg
    ca 1 
    gul lök
    Salt och peppar
    Olja till stekning
    Pistagecrust:
    100 
    g
     
    pistagenötter
    1/2 
    kruka persilja
    1/2 
    kruka basilika
    1 
    st
     
    vitlöksklyfta
    1/2 
    tsk
     
    chiliflakes
    1 1/4 
    dl
     
    olivolja
    2 
    tsk
     
    citronjuice
    Böncrème:
    4 
    st
     
    schalottenlök
    2 
    st
     
    vitlöksklyfta
    3/4 
    msk 
    olja
    1 
    st
     
    burk vita bönor 400 g
    2 
    msk
     
    färskpressad citron
    1  
    msk 
    honung
    Salt
     
    Tillbehör:
    Stekt skivad rå potatis

    Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

    Ange lite extra information:
    * Obligatoriska fält
    * Obligatoriska fält