Morotsbiffar med böncrème & pistagecrust

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Morotsbiffar:
600 
g
 
Morötter
2 
msk
 
persilja
1-2 
msk
 
(mängden bestämmer du efter tycke och smak)
 
ingefära
4 
msk
 
Polentagryn
6 
msk
 
grönsaksbuljongtärning
2 
st
 
ägg
ca 1 
gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning
Pistagecrust:
100 
g
 
pistagenötter
1/2 
kruka persilja
1/2 
kruka basilika
1 
st
 
vitlöksklyfta
1/2 
tsk
 
chiliflakes
1 1/4 
dl
 
olivolja
2 
tsk
 
citronjuice
Böncrème:
4 
st
 
schalottenlök
2 
st
 
vitlöksklyfta
3/4 
olja
1 
st
 
burk vita bönor 400 g
2 
msk
 
färskpressad citron
1  
honung
salt
 
Tillbehör:
stekt skivad rå potatis

Förberedelser

Morotsbiffar:

  1. Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten
  2. Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint
  3. Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet
  4. Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter
  5. Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter

Pistagecrust:

  1. Hacka och blanda allt till pistagecrustet

Böncrème:

  1. Stek vitlök och scharlottenlök hårt i stekpannan

  2. Mixa löken med vita bönor, citron, honung och späd ev med vatten till önskad konsistens
  3. Smaka av med salt
  4. Värm böncrèmen på låg värme i en kastrull
  5. Stek skivad rå potatis
  6. Servera med böncrème & pistagecrust
    VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
    Skriv en recension
    Personlig infomation
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Din recension
    Skriv en recension
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Bli den första att skriva en recension om receptet!

    Näringsvärde per portion

    Kcal
    Fett
    Protein
    Kolhydrater
    Fiber
    Näringsvärde per portion
    395
    12
    17
    47
    14