Dela
Dela detta recept

Vild Omelett med Crispies

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Vem vill inte smaka en vild omelett med Crispies och rostad spenat samt picklad rödlök? Ett bra recept som gör det enkelt att variera dina fiskrätter till familjen och servera fisk fler dagar i veckan!

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Värm ugnen till 180°C och tillaga Findus Crispies enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skiva rödlöken tunt, tunt, gärna på en mandolin. Lägg i en liten skål. Salta & peppra samt tillsätt vinägern och sockret. Låt stå i 10 minuter men rör om då och då.
  3. Stek spenaten i en vid stekpanna tills den är helt torr. Krydda med muskot, salt & peppar. Håll spenaten varm.

OMELETTEN:

  1. Här kan du välja att göra 4 mindre eller en stor omelett beroende på hur du vill servera rätten.
  2. Knäck äggen i en skål utan att vispa sönder dem!
  3. Hetta upp pannan ordentligt och tillsätt smöret och äggen, fortfarande inte hoprörda. Låt botten stelna först innan du försiktigt börjar lossa i kanterna och dra ett varv med stekspaden för att få till en härligt vild färgröra med en del hela äggulor också. Krydda med salt och peppar.
  4. Vänd upp halva omeletten så du får den härligt gyllenbruna sidan att synas lite också vid serveringen.
  5. Lägg alla gyllenbruna Crispies och spenaten ovanpå omeletten. Servera den picklade löken vid sidan om.
Findus tipsar!

En sallad och grov kavring passar utmärkt till denna rätt.

Dela
Dela detta recept