Vild Omelett med Crispies

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Vild Omelett med Crispies

Vem vill inte smaka en vild omelett med Crispies och rostad spenat samt picklad rödlök? Ett bra recept som gör det enkelt att variera dina fiskrätter till familjen och servera fisk fler dagar i veckan!

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning 
12 
st 
Ägg
1 
st 
Lime, delad i 4 rejäla klyftor
½-1 
tsk 
malen muskot, efter smak
2 
msk 
smör
salt och peppar
PICKLAD RÖDLÖK:
1 
st 
rödlök
1 
msk 
Vinäger
½ 
tsk 
salt
½ 
tsk 
socker
½ 
msk 
Olja
salt och peppar

Förberedelser

OMELETTEN:

  1. Här kan du välja att göra 4 mindre eller en stor omelett beroende på hur du vill servera rätten.
  2. Knäck äggen i en skål utan att vispa sönder dem!
  3. Hetta upp pannan ordentligt och tillsätt smöret och äggen, fortfarande inte hoprörda. Låt botten stelna först innan du försiktigt börjar lossa i kanterna och dra ett varv med stekspaden för att få till en härligt vild färgröra med en del hela äggulor också. Krydda med salt och peppar.
  4. Vänd upp halva omeletten så du får den härligt gyllenbruna sidan att synas lite också vid serveringen.
  5. Lägg alla gyllenbruna Crispies och spenaten ovanpå omeletten. Servera den picklade löken vid sidan om.
  1. Värm ugnen till 180°C och tillaga Findus Crispies enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skiva rödlöken tunt, tunt, gärna på en mandolin. Lägg i en liten skål. Salta & peppra samt tillsätt vinägern och sockret. Låt stå i 10 minuter men rör om då och då.
  3. Stek spenaten i en vid stekpanna tills den är helt torr. Krydda med muskot, salt & peppar. Håll spenaten varm.

Findus tipsar!

En sallad och grov kavring passar utmärkt till denna rätt.

Taggar