Wok med Pease och risnudlar

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Wok med Pease och risnudlar

Härlig grön wok med veganska Pease strimlor, broccoli och paprika

Låt dig inspireras till att göra denna gröna wok med Findus veganska Pease strimlor! Följ vårt recept för att få en riklig smak av umami.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1-2 
msk 
rapsolja
200 
g 
risnudlar
1 
st 
paprika, röd
360 
g 
förpackningsomslag navarra broccoli
1 
st 
grönsaksbuljong, tärning
Kryddsås:
0,75 
dl 
vatten
1,5 
msk 
sojasås
1,5 
msk 
vinäger, röd
2 
tsk 
2-3 
st 
vitlök, klyfta
1 
msk 
honung
1,5 
msk 
hoisinsås
0,75 
msk 
fisksås
1 
tsk 
sesamolja

Förberedelser

  1. Kärna ur en paprika och strimla den. Skär broccoli i små buketter.

  2. Koka risnudlar efter anvisning på förpackning. Tänk på att inte överkoka, låt dem gärna behålla lite tuggmotstånd.

  3. Blanda ingredienserna till kryddsåsen.

  4. Bryn Pease strimlorna i 1-2 matsked rapsolja under några minuter i en wokpanna eller i en stor teflonpanna. Tillsätt därefter grönsakerna och fräs i ett par minuter till.

  5. Tillsätt kryddsåsen och grönsaksbuljongen. Låt det hela puttra på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite, de ska dock ha kvar ett gott tuggmotstånd.

  6. Skölj nudlarna hastigt under kranen och lägg därefter i dem i woken. Häll över fisksås och sesamolja. Rör om så att nudlarna blandas med de övriga ingredienserna och värms upp.

Taggar