Dela
Dela detta recept

Xawaash - Kryddmix från Somalia

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
1

Mixa ihop en kryddblandning som är en perfekt smaksättning till olika maträtter. Xawaash går enkelt att blanda ihop och tillagas endast i några få minuter i panna. Förvara kryddblandningen i en kryddburk med lock. Superbra att ha hemma i kryddhyllan!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
1
Antal portioner

Ingredienser

  • 1 dl hela korianderfrön
  • 1 dl Spiskummin
  • 1 tsk hel svartpeppar
  • 1 st hel kanel
  • 2 tsk Kardemumma kapslar
  • 1 tsk hel kryddnejlika
  • 2 msk gurkmeja

Förberedelser

  1. Lägg alla kryddor utom gurkmeja i en panna, fräs i ca 4-5 minuter tills det doftar aromatiskt från kryddorna. Bränn dem inte. Bättre att fräsa för lite än för mycket.
  2. Låt kryddmixen svalna och mixa eller mortla fint.
  3. Tillsätt gurkmeja och blanda väl.
  4. Förvaras i kryddburk med lock.
Findus tipsar!

Dosera kryddblandningen eller blanda den med vatten efter smak för en marinad.

Taggar

Tillbehor
Dela
Dela detta recept