Yoghurtsås

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Yoghurtsås

Yoghurtsås med Haricot Verts, babyspenat och fetaost

En enkel och fräsch sommar sås som är perfekt komplement till den klassiska tzatzikin. Gott till grillat eller vår vegetariska falafel.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 
dl 
turkisk yoghurt
0,75 
tsk 
salt
1 
tsk 
dijonsenap
1 
msk 
olivolja
0,3 
st 
citron
35 
g 
babyspenat
150 
g 
fetaost

Förberedelser

  1. Koka eller ånga Haricot Vertsen i cirka 2 minuter tills de är knallgröna men är fortfarande mycket krispiga. Spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Skiva dem fint.

  2. Blanda ihop yoghurt, salt, dijonsenap, olja och citronskal- och saft. Vänd ner bönorna och spenaten. Mosa fetaost och tillsätt i såsen och rör till en krämig kräm.

Findus tipsar!

En krämig grön sås som passar bra till vår Libanesiska falafel med Veggie Sides.