Söt ärt-cheesecake med rostad kokos & dadlar

Förberedelsetid
'
Antal portioner
8
Förberedelsetid
'
Antal portioner
8

Ingredienser

8 
st
 
digestivekex
2 
dl
 
kokosflakes, rostade
8 
st
 
kärnfria dadlar
50 
g
 
smör
2 
nypor salt
Fyllning:
1 
st
 
avokado
300 
g
 
färskost, Philadelphia
200 
g
 
mascarpone
3 
st
 
gelatinblad
3 
msk
 
honung
1/2 
dl
 
limejuice + rivet skal från 1 lime
färska hallon, vinbär och mynta till garnering av tårtan

Förberedelser

  1. Krossa eller mixa kokos, kex och dadlar fint i en matberedare. Smält smöret och rör ner i kexmassan.
  2. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen medan fyllningen förbereds.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
  4. Blanda färskosten och mascarpone med honung och limejuice i en bunke, mixa sedan avokadoköttet, kokta ärtor och rivet limeskal till en slät kräm.
  5. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av den vita krämen direkt i kastrullen.
  6. Vänd ner gelatinblandningen i resten av den vita ostkrämen. Tag hälften av ostkrämen och blanda upp med ärtkrämen och blanda väl.
  7. Varva de båda krämerna i formen och ställ i kylen minst 4-5 timmar och låt den stelna. Garnera med hallon , vinbär och färsk mynta.

Findus tipsar!

Sugen på att se vad mer man kan göra med ärter? Vi har samlat alla våra recept här!

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
396
25
6
34
3