Svenska ärter med Wallenbergare

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Färsbiffar:
500 
g
 
Finmald kalvfärs
4 
äggulor
4 
dl
 
vispgrädde
Salt och vitpeppar från kvarn
5 
Skivor ljust bröd
Smör och olja till stekning
Ärter:
3/4 
dl
 
Mineralvatten
1 
smör
1 
schalottenlök
Salt, svartpeppar från kvarn
1 
nypa socker
Potatismos:
500 
g
 
potatis
25 
g
 
smör
1,5 
dl
 
grädde
Salt, vitpeppar från kvarn
Till servering:
100 
g
 
Smält skirat smör
Rårörda lingon

Förberedelser

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.

  2. Mixa färsen med salt och peppar i matberedare 10–20 sek.

  3. Häll över i en bunke och blanda ner äggulorna och 2 dl grädde, lite i taget.

  4. Se till att ingredienserna till färsen är ordentligt kalla, annars kan färsen spricka.

  5. Vispa 2 dl grädde lätt till mjuka toppar.

  6. Vänd ner grädden i färsen och låt blandningen stå i kylen en stund så blir wallenbergarna lättare att forma.

  7. Pulsa det vita brödet i en mixer till smulor och häll upp dem på en tallrik.

  8. Forma med våta händer fyra biffar av färsen och vänd dem i brödsmulorna.

  9. Stek wallenbergarna 6–7 minuter på varje sida i smör och olja tills de är gyllenbruna.

  10. Pressa den nykokta, varma potatisen i en ny kastrull.

  11. Tillsätt mjölk och smör och vispa runt tills du har en len potatispuré. Smaksätt med salt och peppar.

  12. Lägg på locket och håll purén varm.

  13. Koka upp mineralvatten och smör i en kastrull, smaksätt med salt, peppar och en nypa socker.

  14. Tillsätt ärtor och finhackad schalottenlök.

  15. Häll av spadet efter 1–1 ½ minut. Servera direkt.

Findus tipsar!

Vegetarisk twist på klassikern? Byt ut Wallenbergaren mot vår Falafel.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
1343
102
36
69
8