Ingredienser
700
g
potatis
2
st
äggulor
25
g
smör
3
msk
rapsolja
1
krm
muskotnöt
1,5
msk
pressad
citron
Salt och peppar
1
st
schalottenlök
2
msk
olivolja
1
dl
smetana
100
g
mascarpone
50
g
riven julost
Förberedelser
- Lägg ner de tinade torskfiléerna i ugnsformen och salta.
Skala och koka potatis. När potatisen är mjuk, pressa och lägg i en bunke. Rör ner ägggulor, smör och rapsolja. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
1. Spritsa det svalnade moset i toppar runt kanterna på en ugnssäker form.
Sätt ugnen på 220 grader och låt torskfiléerna tina.
Hacka schalottenlök och frös i olivolja med tinad grönkål, ärter, smetana och mascarpone. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Smaklig måltid!
Fördela grönkålsblandningen över fisken och avsluta med riven ost.
Gratinera i ugn i ca 20-25 min tills den har fått en fin färg och fisken känns mjuk.
Findus tipsar!
Ett bra alternativ till den klassiska Janssons frestelse
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
-
Lättlagad och godLättlagad och väldigt god. Bra som matlåda!Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
-
Suppergott och enkelt!Enkelt att laga och väldigt gott resultat. Goda kombinationer!Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
620
46
24
24
6