Fisktacos med mango- & chilisås och syrad rödlök

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Fisktacos med mango- & chilisås och syrad rödlök

Fredagsfavoriten tacos med torskrygg

Taco på fredag? Absolut, så varför inte överraska med fisktacos. Snabbt och enkelt med vår torsk så att du istället kan imponera med tillbehör som egengjord mangosalsa och syrad rödlök.


Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

300 
g 
förpackningsomslag torskrygg i påse
8 
st 
Små tortillas
1 
st 
tomat skuren i tärningar
1 
klyftad lime
Marinad:
3 
msk 
rapsolja
Rivet limeskal av en 1/2 lime
1-2 tsk finhackad chili efter tycke och smak
salt och svartpeppar
Tillbehör:
Färska örter tex koriander, persilja, mynta
Mangosalsa:
1 
st 
mango skuren i småbitar
1 
st 
orange tomat
1-2 cm chili, efter smak
½-1 msk vit balsamvinäger
salt
Syrad rödlök:
1 
fint skivad rödlök
1 
msk 
vinäger
1 
tsk 
salt
1 
msk 
olja

Förberedelser

  1. Blanda ingredienserna till den syrade rödlöken och låt stå att vila i ca 10 min. Rör om lite emellanåt. 
  2. Blanda alla ingredienserna till marinaden och gnid in torskryggen.

  3. Tillaga de marinerade torskbitarna i uppvärmd ugn, 120 grader, i ca 7-10 min.

  4. Mixa ihop ingredienserna till mangosalsan med stavmixer.
  5. Dela torskryggen i bitar och lägg i tortillan tillsammans med de goda tillbehören.

Findus tipsar!

Servera dina fisktacos direkt och njut av smaken av något nytt och gott till fredagsmyset.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
842
51