Provencalsk fiskgryta

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
msk
 
olivolja
1/2 
gul lök
1 
vitlöksklyfta
75 
g
 
potatis
150 
g
 
morötter
75 
g
 
fänkål
4 
dl
 
Matlagningsvin
1/2 
dl
 
Matlagningsgrädde
3 
dl
 
grönsaksbuljongtärning
1 
msk
 
tomatpuré
1 (75g) 
Stor tomat
1 (à 0,5g) 
paket
 
saffran
15 
g
 
persilja
1/2-1 
msk
 
hackad chili
Salt och svartpeppar efter smak
4 
grova skivor gott surdegsbröd

Förberedelser

  1. Tina torskrygg och dela filéerna i mindre bitar.
  2. Skär lök, morötter, potatis, fänkål och vitlök i tunna skivor.
  3. Fräs tillsammans med chili i olivolja utan att det får färg.
  4. Tillsätt saffran, vin, buljong, tomatpuré och grovskurna tomater. Låt sjuda sakta i 20 min.

  5. Tillsätt grädde, koka upp och låt sjuda i ca 5 min.
  6. Tillsätt fisk och persilja och låt sjuda 3-5 min precis innan soppan ska serveras.
  7. Smaka av och tillsätt salt & peppar efter egen smak.

Findus tipsar!

Servera grytan med ett gott surdegsbröd!

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
287
7
19
33
8