Ingredienser
1
msk
olivolja
1/2
gul lök
1
vitlöksklyfta
75
g
potatis
150
g
morötter
75
g
fänkål
4
dl
Matlagningsvin
1/2
dl
Matlagningsgrädde
3
dl
grönsaksbuljongtärning
1
msk
tomatpuré
1 (75g)
Stor tomat
1 (à 0,5g)
paket
saffran
15
g
persilja
1/2-1
msk
hackad chili
Salt och svartpeppar efter smak
4
grova skivor gott surdegsbröd
Förberedelser
- Tina torskrygg och dela filéerna i mindre bitar.
- Skär lök, morötter, potatis, fänkål och vitlök i tunna skivor.
- Fräs tillsammans med chili i olivolja utan att det får färg.
Tillsätt saffran, vin, buljong, tomatpuré och grovskurna tomater. Låt sjuda sakta i 20 min.
- Tillsätt grädde, koka upp och låt sjuda i ca 5 min.
- Tillsätt fisk och persilja och låt sjuda 3-5 min precis innan soppan ska serveras.
- Smaka av och tillsätt salt & peppar efter egen smak.
Findus tipsar!
Servera grytan med ett gott surdegsbröd!
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
287
7
19
33
8